Najbolje srpske
aplikacije i igre
za Android.

Lako nađite sve
srpske i regionalne
Android aplikacije

Android vesti
iz Srbije i sveta
na jednom mestu

Uvek sveže vesti
iz najpoznatijh domaćih izvora

image01

Android telefoni
i tableti
svih proizvođača

Kompletne specifikacije
svih Android telefona
i tableta

image01
]

Православен календар 2016
Android aplikacija (program)

Autor: Monastery Eleusa

Paket: com.monastery.eleusa.orhtodoxcalendarmacedonia

Kategorija: Način života

Ocena: 4.58

Preuzimanja: 50000

Grupa: Македонија

Preuzmite program Православен календар 2016 sa Google Play-a

Opis programa:

Македонскиот православен календар ги содржи сите светители и празници за неколку наредни години. Соодветно за секој ден од годината има информации за начинот на пост. За сите Светители има можност да се прочита нивното житие, со избирање на Светителот на главниот екран.Кога корисникот ќе заврши со читањето со двоен допир(клик), на екранот, може да се врати назад кон почетокот на апликацијата. Овозможува лесно и брзо менување на деновите, така што со движење на прстот на екранот кон левата или кон десната страна се менува наредниот или претходниот ден, а со двоен допир (клик) на екранот се прикажува денешната дата.
Евангелието на денот и соодветниот апостол за секој ден во годината и можноста на нивно читање се овозможени во апликацијата. Постои и месечен приказ на календарот за тековната година.
Нуди два начина на пребарување: едниот преку избирање на еден од поголемите празници од паѓачкото мени, а другиот преку избирање на точната дата од календарот. На почетната страна исто така има и поука за секој ден од годината. Не е потребна интернет конекција за секојдневна употреба.

Zadnje izmene:

Поправка

Preuzmite program Православен календар 2016 sa Marketa

Cena: Besplatno

Veličina: 5,3M

Glasova: 1114

Verzija: 3.0

Sajt: http://mpc.org.mk