Najbolje srpske
aplikacije i igre
za Android.

Lako nađite sve
srpske i regionalne
Android aplikacije

Android vesti
iz Srbije i sveta
na jednom mestu

Uvek sveže vesti
iz najpoznatijh domaćih izvora

image01

Android telefoni
i tableti
svih proizvođača

Kompletne specifikacije
svih Android telefona
i tableta

image01
]

Knjige i druge priče
Android aplikacija (program)

Autor: Tehnicom

Paket: rs.tehnicom.womensdecameron

Kategorija: Knjige

Ocena: 4.57

Preuzimanja: 5000

Grupa: Srpske Android aplikacije

Preuzmite program Knjige i druge priče sa Google Play-a

Opis programa:

Nova vrhunska književnost

Štrik objavljuje dela vrhunske književnosti pre svega autorki ali i autora iz svih delova sveta koja mahom dosad nisu objavljivana u Srbiji, a koja su u zemljama u kojima su nastala visoko vrednovana i predstavljaju deo kanona. Neke autorke su, s druge strane, nepravedno prekrivene nepropustljivom senkom koju na talenat tako uporno baca prosečnost. I na njih okrećemo pravednički reflektor dobrog ukusa.

Nove priče za novo vreme

Štrik je osmislio projekat „Ženski dekameron, za novu renesansu u evropskoj književnosti“. Deset knjiga, deset jedinstvenih književnica, deset zemalja, deset priča koje obuhvataju poslednjih stotinjak godina, vek kada se konačno začuo i autentičan ženski glas. Aplikacija je osmišljena tako da možete da pratite život svih deset knjiga iz svih njegovih mnogobrojnih aspekata.

Nove dimenzije novog doba

Živimo u digitalnom svetu. Ali to ne znači smak književnosti. Čitanje menja oblik. Menja se način na koji saznajemo o novim knjigama. A mi želimo da se čitanje i saznavanje nastavi, baš kao što ni priča ni pričanje nemaju kraja. Zato vam nudimo mogućnost da nas sretnete i u vama najbližem virtuelnom okruženju. Pružamo vam ruku, pardon, aplikaciju preko koje ćete moći da pratite sve aktivnosti Štrika. Na jednostavan, brz i lep način saznajte sve – o našim knjigama: o čemu je reč, pročitajte odlomak, prikaz, kolika je cena, gde je najbliže mesto gde knjigu možete kupiti ili je naručite odmah preko aplikacije; o autorkama i autorima: biografije, intervjue, gostovanja; o promocijama, Štrikovim festivalima, Štrikovim gostovanjima na sajmovima, o novim projektima. Postanite deo Štrikovog čitalačkog kluba i uživajte u popustima i akcijama koje organizujemo samo za vas, a jednostavnim sistemom notifikacija budite obavešteni o svemu. Čitati ili ne biti, na vama je klik.

Novi prevodi starih i novih majstorica i majstora

Zbog vas biramo najbolje prevoditeljke i prevodioce. Prevodilački talenat za prevođenje, pisanje i govor o knjizi čini velik deo uspeha same knjige. Njihova imena zato ćete naći i na koricama naših knjige. U ovoj aplikaciji možete pročitati sve o majstoricama i majstorima prevođenja, pogledati razgovor s njima o procesu prevođenja. Možete se čak i prijaviti na prevodilačke radionice koje će Štrik organizovati kako bi pospešio i poboljšao prevođenje generacija koje nastupaju.

Tim za nove pobede

Književnost se piše u samoći. I delo je, uglavnom, jedne osobe. Ali da bi stigla do vas, književnost mora da se pretvori u knjigu, a to je već zajednički rad mnogih majstora i majstorica. Prevodioci, lektorke, urednice, prelamači, dizajneri, štampari, junakinje za marketing… Znate ono, tim je iskusan i stručan… I Štrikov stvarno jeste. I odlučan je da pomera granice.

Nove pobede za nove vrednosti

„Pet hiljada godina, a toliko bi bilo ako ćemo od pismenosti, čitamo jednu književnost. Jedni te isti pet hiljada godina ocenjuju tu književnost i uspostavljaju aršine prema kojima svi, a ne samo ti jedni te isti, merimo je li nešto dobro i lepo, je li vredno. Pet hiljada godina je, sasvim izvesno i sasvim dovoljno ne samo da steknete određene navike već i da ih proglasite za arhetipove, neupitne istine, apsolute. Osim što je osiono, vulgarno u nametnutoj nadmoći, antislobodarski u svakom smislu, a u humanističkom sasvim besmisleno, to postaje već i pomalo dosadno. Muškarci nisu izmislili književnost, samo su nametnuli svoju. Ali tapiju na literaturu više nemaju. Stotinjak godina tek, a ipak je to više od nimalo, žene govore i pišu. I ne mogu da dočekam da ih sve čujem. I da ih objavim, pa da ih čujete i vi. Jer ovaj svet je zajednički, naš, i samo kao takav može da traje. Oslušnite nove vrednosti između korica novih Štrikovih knjiga da biste upotpunili sebe.“

Ljubica Pupezin, vlasnica i urednica Štrika

Na Štriku se šire samo dobre knjige. Budi obavešten/-a na vreme da je nova književnost stigla u grad.

Zadnje izmene:

Ispravke grešaka

Preuzmite program Knjige i druge priče sa Marketa

Cena: Besplatno

Veličina: 3,5M

Glasova: 44

Verzija: 2.02

Sajt: http://strik.rs