Najbolje srpske
aplikacije i igre
za Android.

Lako nađite sve
srpske i regionalne
Android aplikacije

Android vesti
iz Srbije i sveta
na jednom mestu

Uvek sveže vesti
iz najpoznatijh domaćih izvora

image01

Android telefoni
i tableti
svih proizvođača

Kompletne specifikacije
svih Android telefona
i tableta

image01
]

Allergy Alarm
Android aplikacija (program)

Autor: MedApp android aplikacije

Paket: rs.creitive.allergyalarm

Kategorija: Zdravlje

Ocena: 4.12

Preuzimanja: 5000

Grupa: Srpske Android aplikacije

Preuzmite program Allergy Alarm sa Google Play-a

Opis programa:

Allergy alarm je android aplikacija informativno edukativnog karaktera namenjana opštoj populaciji i stručnoj medicinskoj javnosti.

Aplikacija je namenjana opštoj populaciji sa ciljem upoznavanja javnosti sa problemom oboljenja koje se naziva alergijski rinitis, kao i sa načinima lečenja i prevencije tog oboljenja.

Allergy alarm aplikacija je savremani pristup obraćanja i stručnoj populaciji koji ima za cilj upoznavanje i podsećanje lakara na važnost prepoznavanja, dijagnostike i pravilnog lečenja alergijskog rinitisa. Aplikacija ima nekoliko tematski odvojenih delova radi lakše prezentacije problema vezanih za alergijski rinitis.

Korisnicaima aplikacije u delu "O alergijskom rinitisu" koji je namenjen opštoj populaciji omogućeno da se upoznaju sa osnovnim karakteristikama alergijskog rinitisa, uzrocima njegovog nastanka, simptomima koji se javljaju, posledicama nelečene bolesti, učestalosti obolenja, savremanim načinima lečenja i merama prevencije.

U odeljku aplikacije "O alergisjkom rinitisu" koji je namenjen stručnoj javnosti omogućeno je kosrisnicima da se upoznaju sa karakteristikama alergijskog rinitisa odnosno sa etiologijom, epidemiologijom, patofiziologijom, kliničkom slikom, dijagnozom, prevencijom i lečenjem alergijskog rinitisa. Stručni tekstovi su pisani koristeći se savremenom svetskom literaturom koja se odnosi na problematiku ovog obolenja. Stručna javnost se kroz ovu aplikaciju može upoznati sa savremenim ARIA smernicama u lečenju alergisjkog rinitisa.
U ovom odeljku se opšta populacja i stručna javnost može upoznati i sa karakteristikama i lečenjem alergijskog rinitisa koji se javlja kod posebnih grupa u populaciji a to su deca i trudnice, odnosno dojilje.

U odeljku aplikacije "Kalendar cvetanja" korisnici aplikacije se mogu upoznati sa sezonom cvetanja određenih biljaka koje izazivaju pojavu simptoma alergijskog rinitisa na teritoriji Rebublike Srbije kao i sa nivoom koncentracije polena određenih biljaka u tom trenutku. Kalendar cvetanja biljaka za Rebubliku Srbiju koji se nalazi u aplikaciji je precizan i plod je višegodišnjeg istraživanja stručnajaka Laboratorije za palinologiju, PMF Univerziteta u Novom Sadu. Koristeći ovaj kalendar lekari i pacijenti mogu preduzeti pravovremene mere lečenja i prevencije simptoma alergijskog rinitisa.

Odeljak aplikacije "Allergy alarm" predstavlja podsetenik pomoću kojeg korisnik unoseći lične podatke kao i podatke na koje je biljke alergičan ima mogućnost da pravovremeno dobije poruku upozorenja na svom smartfonu o predstojećoj sezoni cvetanja biljke na koju je alergičan. Na ovaj način osoba koja je alergična može na vreme da poseti svog lekara i započne uzimanje svoje antialergijske terapije i izbegne pojavu simptoma alergijskog rinitisa a samim tim poboljša svoj kvalitet života.

Zadnje izmene:

Preuzmite program Allergy Alarm sa Marketa

Cena: Besplatno

Veličina: 4,4M

Glasova: 24

Verzija: 1.0.0

Sajt: