Najbolje srpske
aplikacije i igre
za Android.

Lako nađite sve
srpske i regionalne
Android aplikacije

Android vesti
iz Srbije i sveta
na jednom mestu

Uvek sveže vesti
iz najpoznatijh domaćih izvora

image01

Android telefoni
i tableti
svih proizvođača

Kompletne specifikacije
svih Android telefona
i tableta

image01
]

Android Srbija - Android u vestima - srbodroid.com

Android vest Spotify u Srbiju stiže 2019.
(update): Nalog je lažan, vest je lažna, ne nasedajte. Saša Petrović nam je na Google+ Android Srbija Community-u preneo njegovu komunikaciju sa zvaničnim Instagram nalogom Spotify kompanije za srpsko tržište: “Ovo je oficijalna stranica Spotify korporacije koja je izabrala Srbiju kao novu lokaciju sa bogatom muzičkom istorijom i velikim interesovanjem za našu aplikaciju.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:24/12/2018 09:35 PM Izvor:srbodroid.com

Android vest Kako uključiti tamnu temu za YouTube
YouTube je omogućio tamnu temu za desktop sajt još prošle godine. Lično sam odmah prešao na tamnu temu i nisam se vraćao �� Nakon toga je najavljena tamna tema za iOS i Android aplikacije. iOS korisnici su dobili tamnu temu nedugo nakon najave, ali smo mi Android korisnici ostavljeni da čekamo i čekamo i čekamo.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:31/07/2018 01:08 AM Izvor:srbodroid.com

Android vest Kako da dekriptujete vaš Android telefon
Enkripcija Android particija je odlična stvar što se tiče sigurnosti. Otiskom prsta, paternom ili PINom zaključate vaše podatke i niko ne može da ih pročita. Ali u svetu Custom ROM-ova gde redovno koristimo TWRP recovery i svaki put pri ulasku u Recovery nas pita za šifru da bi mogli da koristimo particiju je poprilčno naporno.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:27/07/2018 08:53 PM Izvor:srbodroid.com

Android vest Prijavi se za OPEN IT i otvori vrata svom uspehu!
Dvanaesta po redu OPEN IT konferencija će se održati 12. i 13. maja 2018. godine na Fakultetu organizacionih nauka. Ideja konferencije je povezivanje kompanija iz oblasti informacionih tehnologija sa studentima sličnih usmerenja i pružanje novog znanja i iskustva studentima iz sfera njihovih interesovanja. Besplatnu OPEN IT konferenciju, koja će ove godine ugostiti preko 250 studenata,.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:24/04/2018 01:35 PM Izvor:srbodroid.com

Android vest Google Files Go, ukratko
Ako ste pretraživali Play Prodavnicu sigurno ste naišli na tonu aplikacija za optimizaciju vašeg telefona. Veoma veoma često su ovakve aplikacije zapravo malware i Google baš iz ovog razloga je odlučio da napravi svoju kako bi korisnicima pružio soluciju koja radi i koja je iz pouzdanog izvora. I nema malware. Files Go je Google aplikacija.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:10/04/2018 07:36 PM Izvor:srbodroid.com

Android vest Kako dodati CloudFlare DNS globalno na Android uređaju
OK, u prethodnom tekstu sam pisao o CloudFlare DNS servisu i kako ga dodati na vašu WiFi mrežu. Međutim, da bi koristili CloudFlare DNS za sve mreže koje koristite, tj. da podesite CloudFlare DNS kao podrzaumevani, morate imati root. A najjednostavnije je zapravo sa Magisk root-om i Magisk Manager-om i Magisk modulom.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:05/04/2018 08:54 PM Izvor:srbodroid.com

Android vest Otvorene prijave za drugu ENTER konferenciju – Blockchain, IoT, AI i Data Science u fokusu
Druga ENTER konferencija zakazana je za 25. i 26. april u Jugoslovenskoj kinoteci. Četiri programske celine koje će činiti ovogodišnji ENTER su: Tech Track, Short Talks, panel diskusije i radionice. U okviru Tech Track-a, Vladimir Lelićanin iz OriginTrail-a će govoriti o prednostima koje tehnologija blockchain donosi u rešavanju poslovnih problema.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:04/04/2018 08:24 AM Izvor:srbodroid.com

Android vest Cloudflare-ov 1.1.1.1 DNS servis će vam dati brži i privatniji internet
Cloudflare je juče predstavio svoj DNS servis "okrenut privatnosti" i tvrde da ćete korišćenjem istog imati brži internet. https://1.1.1.1 je DNS resolver koji možete početi koristiti već danas. Postoje i drugi DNS servisi poput OpenDNS, Google DNS itd. ali Cloudflare tvrdi da poštuje vašu privatnost tako što briše sve DNS upite svakih 24 sata.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:03/04/2018 03:22 AM Izvor:srbodroid.com

Android vest Agile Serbia konferencija – mesto susreta agilnih lidera
Već smo prethodno najavili 3. Agile Serbia konferenciju, događaj koji će se održati 27. aprila, u Beogradu (Madlenianum). Teme su agilnost, liderstvo i razvoj softvera. Pored tema interesantnih i aktuelnih u svetu razvoja softvera, konferencija je sjajna prilika za umrežavanje zbog interesovanja velikog broja učesnika i interaktivnih sadržaja.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:01/04/2018 08:54 AM Izvor:srbodroid.com

Android vest Kako da automatski označite email kao pročitan kada ga arhivirate u Gmail-u ili Inbox-u
Lično sam prešao na Google Inbox još odavno i mogu reći da sam prezadovoljan servisom. Meni je trebalo neko vreme da se naviknem, kao i vreme da očistim ceo inbox, tako da sada u inbox-u imam isključivo mejlove koji su mi potrebni. Kada otvorim gmail ponovo, iskreno se razočaram. Tako da ako ste pedantni i......

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:31/03/2018 11:02 PM Izvor:srbodroid.com