Najbolje srpske
aplikacije i igre
za Android.

Lako nađite sve
srpske i regionalne
Android aplikacije

Android vesti
iz Srbije i sveta
na jednom mestu

Uvek sveže vesti
iz najpoznatijh domaćih izvora

image01

Android telefoni
i tableti
svih proizvođača

Kompletne specifikacije
svih Android telefona
i tableta

image01
]

Android Srbija - Android u vestima - informacija.rs

Android vest Android aplikacije koje su instalirali milioni korisnika bombardovale korisnike reklamama
182 mobilne aplikacije doslovce su bombardovale reklamama milione korisnika Google Play prodavnice i drugih prodavnica Android aplikacija iz kojih su se mogle preuzeti. Samo osam od 182 aplikacije instalirano je više od devet miliona puta pre nego što su uklonjene. Aplikacije koje su prikazivale reklame uglavnom su bile igre i aplikacije za kameru koje su veoma popularne među korisnicima Androida.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:03/07/2019 01:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Malver ViceLeaker pretvara legitimne aplikacije u aplikacije koje špijuniraju korisnike Androida
Istraživači Kaspersky Laba upozorili su na Android malver koji je aktivan od 2016. iako je otkriven tek 2018. godine. Malver koji je nazvan “ViceLeaker”, trenutno napada građane Izraela i nekih drugih zemalja Bliskog istoka. Reč je o moćnom špijunskom malveru koji je dizajniran za krađu skoro svih dostupnih informacija...

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:02/07/2019 01:00 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Preokret - Američkim kompanijama će ipak biti dozvoljeno da posluju sa Huaweijem
SAD su promenile svoju odluku u vezi sa Huaweijem i izgleda da će američke kompanije ponovo moći da prodaju svoje proizvode kineskom proizvođaču. To je veliki preokret i iznenađenje, s obzirom da su SAD pre samo nekoliko nedelja označile Huawei kao pretnju nacionalnoj bezbednosti. Sredinom maja Sjedinjene Države...

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:01/07/2019 02:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Nemačka policija uhapsila autora alata za daljinsku administraciju OmniRAT
Nemačka policija upala je u sredu u kuću programera OmniRAT-a i zaplenila njegov laptop, kompjuter i mobilne telefone. Za OmniRAT javnost je saznala u novembru 2015. godine kada ga je njegov autor objavio kao legitimni alat za daljinsku administraciju namenjen IT stručnjacima i kompanijama za upravljanje uređajima sa eksplicitnim dozvolama.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:28/06/2019 02:00 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Bankarski trojanac za Android Riltok sa korisnika u Rusiji prešao na korisnike u Evropi
Bankarski trojanac za Android Riltok koji je do sada uglavnom napadao uređaje korisnika u Rusiji, proširio se i izvan Rusije. Malver na vrlo agresivan način pokušava da zameni standardnu SMS aplikaciju i implementira fišing ekrane na ugroženim uređajima. Riltok je prvi put primećen marta 2018. godine i uglavnom je inficirao uređaje korisnika iz Rusije, odakle je 90% žrtava.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:27/06/2019 02:00 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Google Play prodavnica prepuna lažnih aplikacija
Kraj Googleove borbe protiv zlonamernih aplikacija nije ni na vidiku - Google Play prodavnica i dalje je prepuna potencijalnih falsifikata, aplikacija i igara. Studija koja je trajala dve godine otkrila je da su opasne aplikacije i dalje značajan problem Androida, uprkos Googleovim poboljšanjima koja bi trebalo da podignu nivo sigurnosti koji se nudi korisnicima.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:25/06/2019 10:00 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Izraelska firma tvrdi da može da hakuje bilo koji iPhone i Android telefon
Izraelska firma Cellebrite, poznata uglavnom po svojim alatima za otključavanje iPhonea koje prodaje vladama širom sveta, tvrdi da je razvila novi softver koji može hakovati bilo koji telefon koji radi sa iOS ili Androidom. Firma, koja je odlučila da na Twitteru reklamira svoj softver, kaže da njen softver može da izvuče skoro sve informacije sa iPhone ili Android telefona, uključujući i podatke iz aplikacija kao što su WhatsApp, Facebook i drugi.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:24/06/2019 12:00 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Android malver zaobilazi dvofaktornu autentifikaciju da bi ukrao jednokratne lozinke
Istraživači iz kompanije ESET otkrili su zlonamerne aplikacije koje mogu da pristupaju jednokratnim lozinkama u SMS 2FA porukama bez dozvola za pristup SMS porukama. Ove aplikacije zaobilaze Googleovu zabranu aplikacija koje pristupaju SMS porukama i evidencijama poziva bez dobrog razloga. Pored toga, tehnikom...

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:20/06/2019 09:00 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Novi Android trojanac koristi push notifikacije telefona da bi odveo korisnike na sajtove gde mogu biti prevareni
Istraživači ruske firme Doctor Web otkrili su u Google Play prodavnici novog trojanca za Android koji koristi push notifikacije za preusmeravanje korisnika na prevare i lažne sajtove. Više lažnih aplikacija poznatih brendova koje su distribuirale malver pod nazivom Android.FakeApp.174 uklonjene su iz Play prodavnice početkom juna, nakon što su ih istraživači iz Doctor Weba prijavili Googleu.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:17/06/2019 09:00 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Huawei - Ne brinite, Facebook i WhatsApp će raditi na našim telefonima
Jedna od posledica zabrane za Huawei koju je vlada Sjedinjenih Država najavila sredinom maja je da kineska tehnološka kompanija više ne može da koristi na svojim uređajima aplikacije koje su razvile američke kompanije. Ovo uključuje ne samo operativne sisteme kao što su Android i Windows, već i aplikacije koje je razvio Facebook, kao što je aplikacija za društvenu mrežu, Facebook Messenger, Instagram i WhatsApp.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:14/06/2019 09:30 AM Izvor:informacija.rs