Najbolje srpske
aplikacije i igre
za Android.

Lako nađite sve
srpske i regionalne
Android aplikacije

Android vesti
iz Srbije i sveta
na jednom mestu

Uvek sveže vesti
iz najpoznatijh domaćih izvora

image01

Android telefoni
i tableti
svih proizvođača

Kompletne specifikacije
svih Android telefona
i tableta

image01
]

Android Srbija - Android u vestima - informacija.rs

Android vest Android malver FakeSpy se ponovo širi preko SMS poruka koje sadrže linkove
Moćni Android malver FakeSpy se vratio. Malver koji može da ukrade podatke o bankovnom računu, lične podatke, privatnu komunikaciju korisnika i još mnogo toga, širi se preko SMS poruka. FakeSpy je aktivan od 2017. godine. Prvobitno je inficirao samo uređaje korisnika u Japanu i Južnoj Koreji, ali sada su njegove žrtve korisnici Androida širom sveta.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:02/07/2020 10:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Google iz Play prodavnice uklonio 25 Android aplikacija koje su krale lozinke za Facebook naloge korisnika
Google je uklonio 25 Android aplikacija iz Google Play prodavnice koje su uhvaćene u krađi korisničkih imena i lozinki za prijavu na Facebook naloge. Pre nego što su uklonjene, ove aplikacije su preuzete više od 2,34 miliona puta. Zlonamerne aplikacije je razvila ista grupa i uprkos tome što nude različite funkcije, sve ove aplikacije radile su isto.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:01/07/2020 08:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Novi Android ransomware predstavlja se kao aplikacija za praćenje COVID-19
Istraživači iz kompanije ESET upozorili su ove nedelje na ransomware koji se pojavio samo nekoliko dana nakon što je Health Canada najavio aplikaciju COVID Alert, koja će prvi put biti testirana u Ontariju pre nego što bude dostupna širom zemlje. Iako bi zvanična aplikacija trebalo da bude dostupna korisnicima...

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:25/06/2020 08:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Aplikacije za čitanje barkodova iz Google Play prodavnice zaražene malverom
Istraživači kompanije Trend Micro otkrili su dve aplikacije u Google Play prodavnici koje sadrže adware i koje prikazuju reklame svakih 15 minuta. Kompanija je otkrila da su dve aplikacije za čitanje barkodova, „QR & Barcode Scanner“ i „Barcode Reader“, adware aplikacije. Aplikacije su preuzete više od milion puta.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:18/06/2020 07:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest 40 miliona korisnika Androida upozoreno da deinstaliraju aplikaciju Snaptube
Korisnici Androida upozoreni su da deinstaliraju aplikaciju koja bi mogla da im ukrade novac sa bankovnih računa. Aplikacija za preuzimanje videa, Snaptube, koja omogućava korisnicima da sačuvaju sadržaj sa YouTubea i Facebooka, preuzeta je više od 40 miliona puta. Međutim, izveštaj kompanije UpStreamSystems otkriva da je aplikacija odgovorna za 32 miliona neovlašćenih transakcija u 2020.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:16/06/2020 09:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Lažne aplikacije za praćenje kontakata zaraženih korona virusom kriju trojance
Istraživači iz kompanije Anomali otkrili su 12 aplikacija koje se predstavljaju kao aplikacije za praćenje zaraženih korona virusom a koje su u stvari dizajnirane za krađu ličnih i finansijskih podataka od korisnika Android uređaja koji ih instaliraju. Aplikacije se predstavljaju kao zvanične aplikacije za praćenje zaraženih kontakata iza kojih stoje vlade Italije, Rusije, Singapura i nekih drugih država.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:12/06/2020 01:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Google iz Play prodavnice uklonio 38 aplikacija koje su bombardovale korisnike reklamama
Google je nedavno iz Play prodavnice uklonio niz zlonamernih Android aplikacija koje su bombardovale korisnike reklamama i vršile preusmeravanja u pregledačima na Android pametnim telefonima. Kompanija White Ops, koja je otkrila i prijavila zlonamerne aplikacije Googleovom timu za bezbednost, saopštila je da je aplikacije razvila ista kriminalna grupa.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:11/06/2020 10:00 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Dropbox radi na svom menadžeru lozinki
Dropbox je bez mnogo buke i najave pokrenuo svoj menadžer lozinki nazvan Dropbox Passwords. Aplikacija je dostupna samo u privatnoj beta verziji na Androidu, i iako je možete preuzeti, nećete moći da je koristite ako nemate pozivnicu. Aplikacija je trenutno „u razvoju“ i zato može biti nestabilna. Aplikacija deluje prilično jednostavno ovakva kakva je trenutno.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:08/06/2020 09:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Signal najavio zaštitu od prepoznavanja lica
Aplikacija za slanje šifrovanih poruka Signal dobija novi alat za zamagljivanje lica na fotografijama koje se šalju preko aplikacije, koji će biti ugrađen u najnovije verzije aplikacije za Android i iOS i koji treba da zaštiti identitet osoba na slikama bez tragova koji ostaju u drugim, manje sigurnim aplikacijama.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:05/06/2020 12:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Google iz Play prodavnice povukao aplikaciju koja pronalazi i uklanja kineske aplikacije sa telefona
Aplikacija "Remove China Apps" koja je poslednjih nedelja postala veoma popularna u Indiji i radila upravo ono što joj i naziv govori, povučena je iz Play prodavnice. Trenutno najpopularnija aplikacija u Indiji koja je od kraja maja preuzeta više od 5 miliona puta i koja omogućava korisnicima da pronađu i lako uklone aplikacije kineskih kompanija sa telefona, povučena je iz Googleove prodavnice aplikacija zbog “obmanjujućeg ponašanja”.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:04/06/2020 08:30 AM Izvor:informacija.rs