Najbolje srpske
aplikacije i igre
za Android.

Lako nađite sve
srpske i regionalne
Android aplikacije

Android vesti
iz Srbije i sveta
na jednom mestu

Uvek sveže vesti
iz najpoznatijh domaćih izvora

image01

Android telefoni
i tableti
svih proizvođača

Kompletne specifikacije
svih Android telefona
i tableta

image01
]

Android Srbija - Android u vestima - informacija.rs

Android vest Čitač otiska prsta na Samsung Galaxy S10 može se prevariti običnom silikonskom futrolom
Par iz Velike Britanije primetio je čudnu grešku na svom Samsung Galaxy S10 koja omogućava da se zaobiđe čitač otiska prsta kako bi se otključao telefon bez obzira na biometrijske podatke registrovane na uređaju. Nije novost da se biometrijska zaštita može prevariti - i ranije se to događalo na telefonima različitih proizvođača.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:16/10/2019 08:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Sajber-kriminalci za skrivanje malvera koriste aplikacije iz popularnih kategorija
Uprkos Googleovim naporima da njegova prodavnica Android aplikacija bude bez malvera, maliciozne aplikacije i dalje nekako uspevaju da prođu proces provere. U septembru je asortiman malvera otkrivenih u Google Play prodavnici uključivao downloadere, bankarske trojance, adware i špijunske aplikacije. Aplikacije...

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:10/10/2019 07:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Instagram ukida funkciju ''Praćenje'' koja je postala poznata kao sredstvo za uhođenje
Instagram kartica „Following“ (“Praćenje”), koja prikazuje šta se vašim prijateljima sviđa, šta komentarišu i koga prate, odlazi u istoriju ove nedelje. Kompanija je tiho uklonila karticu za neke korisnike još u avgustu, a Instagram je juče potvrdio BuzzFeed Newsu da će funkcija zvanično biti ukinuta ove nedelje.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:08/10/2019 09:00 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Aplikacija Signal ima bag koji omogućava prisluškivanje razgovora u okolini napadnutog uređaja
Skoro svaka aplikacija sadrži bezbednosne propuste, od kojih će neki možda biti otkriveni već danas, ali drugi će ostati nevidljivi dok ih neko ne otkrije i čak i iskoristi sa lošom namerom. Ni aplikacija Signal koja se reklamira kao jedan od najsigurnijih mesindžera na svetu nije izuzetak. Istraživač Google Project...

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:08/10/2019 08:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Otkriven bag u popularnim Googleovim i Samsung smart telefonima koji se aktivno koristi za napade
Googleova Grupa za analizu pretnji (TAG) otkrila je novi 0-day bag u Androidu koji se uveliko koristi za napade na ranjive pametne telefone - Google Pixel, Huawei, Xiaomi, Samsung, Oppo i Moto. Ranjivost CVE-2019-2215 koristi izraelska firma NSO Grupa, poznata po prodaji 0-day exploita vladama i drugim korisnicima njenih usluga.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:07/10/2019 09:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest WhatsApp će vam uskoro omogućiti da šaljete poruke koje se samouništavaju
WhatsApp radi na novoj funkciji koja će korisnicima omogućiti slanje samouništavajućih poruka. Ova funkcija je trenutno u fazi razvoja i primećena je u WhatsApp beta verziji za Android 2.19.275. Iako poruke koje se samouništavaju ne sprečavaju korisnike da prave skrinšotove, ovo je ipak dodatna zaštita privatnosti poruka pošiljaoca zbog čega je ova funkcija već prisutna u nekim aplikacijama za razmenu poruka.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:02/10/2019 10:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Zašto uvek treba otkazati probni period ako ne želite da dalje koristite aplikaciju
Nekoliko programera Android aplikacija koristi rupu u pravilima Googleove Play prodavnice kako bi korisnicima naplatili velike sume novca za banalne aplikacije, poput kalkulatora i skenera barkoda. Ove aplikacije koriste prednosti probnog perioda, koji mnogi programeri aplikacija nude korisnicima kako bi u ograničenom vremenskom roku mogli da isprobaju komercijalnu aplikaciju.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:01/10/2019 11:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Čak i ako im ne date dozvolu, Android aplikacije vam uzimaju lične podatke
Mnoge Android aplikacije uzimaju lične podatke čak i kada im korisnici nisu dali dozvolu za to, otkrilo je novo istraživanje. Google je poboljšao način na koji Android OS informiše korisnike o dozvolama koje aplikacije zahtevaju kada se instaliraju. To je sistem koji je sada mnogo bolji nego što je nekada bio, ali i dalje, čak i ako Android pita ljude da li žele da odobre aplikaciji određenu dozvolu, to zapravo nije važno.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:01/10/2019 09:00 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Android uređaji više od 2 miliona korisnika Play prodavnice zaraženi malverom koji prikazuje reklame
Istraživači kompanije Symantec otkrili su više od 20 zlonamernih Android aplikacija koje zajedno imaju više od 2,1 miliona instalacija, i koje nakon preuzimanja konfiguracionih fajlova agresivno prikazuju reklame preko celog ekrana. 25 aplikacija koje su otkrivene u Play prodavnici krajem avgusta ne pokazuju zlonamerno ponašanje odmah nakon instaliranja, već se tek posle preuzimanja konfiguracionog fajla malvera prebacuju u “zli” režim.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:24/09/2019 08:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest U Play prodavnici pronađene aplikacije za selfi koje snimaju zvuk bez dozvole korisnika i prikazuju reklame preko celog ekrana
U Google Play prodavnici otkrivene su aplikacije koje tajno snimaju zvuk bez odobrenja korisnika. Aplikacije su predstavljane kao filteri selfi kamere a instalirane su više od 1,5 miliona puta. Glavna aktivnost ovih aplikacija nije bilo špijuniranje korisnika, već agresivno reklamiranje koje prekriva ceo ekran Android uređaja.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:20/09/2019 11:00 AM Izvor:informacija.rs