Najbolje srpske
aplikacije i igre
za Android.

Lako nađite sve
srpske i regionalne
Android aplikacije

Android vesti
iz Srbije i sveta
na jednom mestu

Uvek sveže vesti
iz najpoznatijh domaćih izvora

image01

Android telefoni
i tableti
svih proizvođača

Kompletne specifikacije
svih Android telefona
i tableta

image01
]

Android Srbija - Android u vestima - informacija.rs

Android vest Googleova zaštita Play Protect prošle godine sprečila instalaciju 1,9 milijardi zlonamernih aplikacija
Googleova zaštita mobilnih uređaja Play Protect blokirala je prošle godine instalaciju više od 1,9 milijardi zlonamernih aplikacija preuzetih iz izvora van Play prodavnice. Tokom 2017. i 2018. godine, Google Play Protect takođe je sprečio instaliranje još 3,2 milijarde potencijalno štetnih aplikacija (PHA) - termin koji Google koristi za zlonamerne aplikacije - iz izvora izvan Play prodavnice.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:13/02/2020 02:00 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Otkrivena kritična Bluetooth ranjivost u Androidu koja se može iskoristiti za instaliranje malvera
Korisnici Androida pozvani su da instaliraju najnovije sigurnosne zakrpe za operativni sistem koje su objavljene u ponedeljak, a koje treba da reše problem sa kritičnom Bluetooth ranjivošću. Napadač bez učešća korisnika može iskoristiti sigurnosni propust, CVE-2020-0022, kako bi pokrenuo maliciozni kod na uređaju sa povišenim privilegijama kada je bežični modul aktivan.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:07/02/2020 04:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Napadači isključuju Googleovu Play Protect zaštitu da bi inficirali Android uređaje trojancem Anubis
Korisnici Androida ciljevi su fišing napada u kojima se uređaji inficiraju bankarskim trojancem Anubis koji može da krade finansijske informacije iz više od 250 aplikacija za elektronsko bankarstvo i aplikacija za kupovinu, upozorila je firma Cofense. Oni koji stoje iza ove kampanje koriste zanimljivu metodu da...

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:07/02/2020 04:00 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Vlasnik Telegrama o WhatsAppu - Zašto je opasno koristiti WhatsApp
Pavel Durov, osnivač Telegrama, u novom postu na blogu govorio je o nedavnom hakovanju telefona vlasnika Amazona Džefa Bezosa, i rekao da iako Facebook za hakovanje krivi iOS, WhatsApp je taj koji je omogućio napad na Bezosov telefon. Durov kaže da je, iako iOS uređaji imaju „mnoštvo problema vezanih uz privatnost“, WhatsApp ovde krivac, jer je ranjivost u aplikaciji izložila napadima ne samo iPhone, već i Android i Windows Phone uređaje.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:04/02/2020 03:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Facebookov alat ''Aktivnost van Facebooka'' sada dostupan u svim zemljama
Facebookov alat "Clear History" sada je dostupan u svim zemljama, objavio je juče direktor kompanije Mark Zakerberg na blogu kompanije. To je deo novog odeljka u podešavanjima naloga koji je najavljen pod nazivom “Clear History” ali je u međuvremenu naziv promenjen u “Off-Facebook Activity”. „Aktivnost van Facebooka“...

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:29/01/2020 03:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Pametna zvona za vrata šalju informacije o korisnicima Facebooku i Googleu bez njihovog znanja
Pametna zvona za vrata sa ugrađenom kamerom šalju podatke o kupcima kompanijama kao što su Facebook i Google, otkrila je istraga Fondacije za elektronske granice (EFF). “Ring nije samo proizvod koji omogućava korisnicima da nadgledaju svoje komšije. Kompanija ga takođe koristi za praćenje svojih kupaca”, kaže EFF u svom izveštaju.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:29/01/2020 02:00 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Trojanac Xiny uklanja preinstalirane aplikacije sa Androida da bi sebi obezbedio više prostora
Trojanac koji je prvi put primećen 2015. godine, vratio se posle pet godina sa novim mogućnostima, koje uključuju mehanizam za deinstaliranje preinstaliranih aplikacija koji malver koristi da bi napravio prostor za svoje potrebe. Trojanac Android.Xiny je namenjen uređajima sa starijim verzijama Androida. Analiza koju je sproveo ruski proizvođač antivirusnog softvera Dr.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:27/01/2020 10:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Bankarski trojanac Faketoken šalje uvredljive SMS poruke sa zaraženih telefona
Bankarski trojanac za Android uređaje Faketoken već dugo je prisutan - 2014. godine kada je prvi put primećen bio je, prema podacima kompanije Kaspersky, jedan od 20 najrasprostranjenijih malvera za mobilne telefone. Tada su mobilni malveri funkcionisali tako što su sarađivali sa bankarskim trojancima za računare.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:17/01/2020 03:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Više od 600 miliona korisnika instaliralo aplikacije koje posle isteka probnog perioda i deinstalacije naplaćuju korišćenje
Istraživači kompanije Sophos kažu da su otkrili niz „fleeceware“ aplikacija koje je preuzelo i instaliralo više od 600 miliona Android korisnika. Izraz fleeceware je skorašnji a smislili su ga istraživači britanske firme Sophos prošlog septembra posle istrage koja je otkrila novu vrstu prevare u zvaničnoj Googleovoj Play prodavnici.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:17/01/2020 02:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Od sada i iPhone može biti sigurnosni ključ za zaštitu Google naloga
Dobre vesti za korisnike iOS-a: sada možete da koristite svoj iPhone ili iPad, sa operativnim sistemom iOS 10 ili novijim, kao fizički sigurnosni ključ za bezbedno prijavljivanje na Google nalog u sklopu Googleovog Naprednog programa zaštite. Korisnici Androida imaju ovu funkciju na svojim pametnim telefonima od...

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:17/01/2020 02:00 AM Izvor:informacija.rs