Najbolje srpske
aplikacije i igre
za Android.

Lako nađite sve
srpske i regionalne
Android aplikacije

Android vesti
iz Srbije i sveta
na jednom mestu

Uvek sveže vesti
iz najpoznatijh domaćih izvora

image01

Android telefoni
i tableti
svih proizvođača

Kompletne specifikacije
svih Android telefona
i tableta

image01
]

Android Srbija - Android u vestima - informacija.rs

Android vest Android malver koji se koristi za sajber-špijunažu širi se sakriven u aplikaciji za chat
Istraživači kompanije TrendMicro otkrili su malver za Android uređaje koji je nazvan CallerSpy, za koji se veruje da se koristi za sajber-špijunažu. Da bi inficirali Android uređaje napadači koriste lažnu aplikaciju za chat. Malver je prvi put primećen u maju ove godine kada su istraživači otkrili web sajt na kome se nudila aplikacija Chatrious.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:06/12/2019 03:00 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Zbog veza aplikacije sa Rusijom, Amerikanci pozvani da deinstaliraju FaceApp sa svojih uređaja
FaceApp, mobilna aplikacija koja omogućava korisnicima da prave selfije a od njih prave starije verzije sebe, smatra se „potencijalnom kontraobaveštajnom pretnjom“ zbog veza aplikacije sa Rusijom, saopštio je FBI nakon detaljne analize procesa obrade fotografija aplikacije. FaceApp je postao fenomen ranije ove godine kada su milioni korisnika instalirali aplikaciju na Android i iOS uređajima.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:04/12/2019 03:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Android ima opasan bag koji već koriste na desetine malicioznih aplikacija da bi od korisnika ukrale novac i lozinke
U operativnom sistemu Android otkrivena je nova opasna ranjivost koja omogućava malverima da se predstavljaju kao legitimne aplikacije tako da korisnici ne mogu da primete da su njihovi uređaji napadnuti. Ovu ranjivost koja je nazvana “Strandhogg” već koriste na desetine malicioznih mobilnih aplikacija za krađu podataka za prijavljivanje na bankovne račune, lozinki za online naloge i špijuniranje korisnika.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:03/12/2019 04:00 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Trojanac Ginp uz dozvolu korisnika postaje podrazumevana SMS aplikacija, a zatim krade poruke, lozinke i podatke o platnim karticama
Kada se pojavio u junu ove godine, bankarski trojanac za Android mobilne uređaje koji je nazvan Ginp, krao je SMS poruke, kako dolazne tako i odlazne, i slao ih komandno-kontrolnom serveru (C2). Od tada se Ginp neprestano usavršava, jer oni koji stoje iza njega imaju druge ciljeve pa je malver sada fokusiran na krađu lozinki i podataka o kreditnim karticama.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:28/11/2019 03:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Twitter i Facebook upozorili korisnike da su neke aplikacije iz Play prodavnice pristupale njihovim ličnim podacima
Juče su Facebook i Twitter objavili da je podacima određenog broja korisnika možda neovlašćeno pristupano nakon što su oni svoje naloge iskoristili za prijavljivanje u nekim aplikacijama preuzetim iz Google Play prodavnice. Za sada nema naznaka da se ovo desilo korisnicima iOS-a. Twitter su o ovome obavestili nezavisni istraživači, objavila je kompanija na svom blogu.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:26/11/2019 03:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Popularne aplikacije u Google Play prodavnici i dalje imaju stare bagove, iako kompanije tvrde da su ih popravile
Istraživači kompanije Check Point otkrili su da stotine Android aplikacija i dalje imaju odavno poznate ranjivosti koje omogućavaju daljinsko izvršavanje koda, čak i ako su ih korisnici redovno ažurirali. Većina ljudi misli da ako ažurira svoje mobilne aplikacije na najnoviju verziju, da su time preuzeli zakrpe za kritične ranjivosti.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:22/11/2019 02:00 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Zbog praćenja korisnika, Google Play Protect blokirao Xiaomi sistemsku aplikaciju Quick Apps
Kao i većina telefona kineskih proizvođača, i Android telefoni koje proizvodi Xiaomi se isporučuju sa velikim izmenama korisničkog interfejsa i mnogo preinstaliranih aplikacija koje niko nije tražio a koje prikazuju reklame. Ovaj model poslovanja je jedan od razloga zašto je Xiaomi u mogućnosti da ponudi niže cene uređaja u odnosu na konkurenciju.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:20/11/2019 12:30 PM Izvor:informacija.rs

Android vest Bag u aplikaciji Camera za Android omogućava drugim aplikacijama da vas fotografišu i snimaju bez dozvole
Aplikacije Camera imaju bag koji može omogućiti drugim aplikacijama da, bez potrebnih dozvola, snimaju video, fotografišu, i izvlače GPS podatke iz fotografija, na milionima, ako ne i stotinama miliona Android uređaja. U dogovoru sa Googleom i Samsungom, istraživači iz kompanije Checkmark objavili su ove nedelje...

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:20/11/2019 10:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Aplikacija za špijuniranje privatnih Instagram profila uklonjena iz Play prodavnice
Aplikacija Ghosty koja korisnicima omogućava pristup privatnim profilima, uklonjena je iz Google Play prodavnice. Taj potez usledio je nakon što je Instagram saopštio da planira da obavesti programeru aplikacije obaveštenje o ukidanju. Aplikacija je zahtevala od svakog korisnika da joj omogući pristup sopstvenom profilu, kao i da pozove svoje prijatelje.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:19/11/2019 10:00 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Preinstalirane Android aplikacije pune nedostataka koji ugrožavaju bezbednost telefona
Ako ste ikad kupili Android telefon, onda znate da će vas kada ga prvi put uključite sačekati gomila već instaliranih aplikacija koje niste tražili. Ove unapred instalirane aplikacije mogu biti beskorisne, nekad ih je teško ukloniti, retko se ažuriraju ali možda najgore od svega je što su pune bagova koji ugrožavaju bezbednost uređaja.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:18/11/2019 02:30 AM Izvor:informacija.rs