Najbolje srpske
aplikacije i igre
za Android.

Lako nađite sve
srpske i regionalne
Android aplikacije

Android vesti
iz Srbije i sveta
na jednom mestu

Uvek sveže vesti
iz najpoznatijh domaćih izvora

image01

Android telefoni
i tableti
svih proizvođača

Kompletne specifikacije
svih Android telefona
i tableta

image01
]

Android Srbija - Android u vestima - informacija.rs

Android vest Android malver zaobilazi dvofaktornu autentifikaciju da bi ukrao jednokratne lozinke
Istraživači iz kompanije ESET otkrili su zlonamerne aplikacije koje mogu da pristupaju jednokratnim lozinkama u SMS 2FA porukama bez dozvola za pristup SMS porukama. Ove aplikacije zaobilaze Googleovu zabranu aplikacija koje pristupaju SMS porukama i evidencijama poziva bez dobrog razloga. Pored toga, tehnikom...

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:20/06/2019 09:00 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Novi Android trojanac koristi push notifikacije telefona da bi odveo korisnike na sajtove gde mogu biti prevareni
Istraživači ruske firme Doctor Web otkrili su u Google Play prodavnici novog trojanca za Android koji koristi push notifikacije za preusmeravanje korisnika na prevare i lažne sajtove. Više lažnih aplikacija poznatih brendova koje su distribuirale malver pod nazivom Android.FakeApp.174 uklonjene su iz Play prodavnice početkom juna, nakon što su ih istraživači iz Doctor Weba prijavili Googleu.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:17/06/2019 09:00 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Huawei - Ne brinite, Facebook i WhatsApp će raditi na našim telefonima
Jedna od posledica zabrane za Huawei koju je vlada Sjedinjenih Država najavila sredinom maja je da kineska tehnološka kompanija više ne može da koristi na svojim uređajima aplikacije koje su razvile američke kompanije. Ovo uključuje ne samo operativne sisteme kao što su Android i Windows, već i aplikacije koje je razvio Facebook, kao što je aplikacija za društvenu mrežu, Facebook Messenger, Instagram i WhatsApp.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:14/06/2019 09:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Svoj Android telefon možete koristiti kao sigurnosni ključ za dvofaktornu autentifikaciju na iOS uređajima
Google sada omogućava korisnicima iPad i iPhone uređaja da potvrde prijavljivanje na Google i Google Cloud usluge pomoću sigurnosnih ključeva ugrađenih u Android telefone koji koriste Android 7.0 ili noviju verziju Androida. Ugrađeni sigurnosni ključ Google je predstavio na konferenciji Cloud Next 2019 kao jednostavan način za sprečavanje fišing napada blokiranjem pokušaja zlonamernog prijavljivanja.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:13/06/2019 09:00 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Huawei pozvao programere Android aplikacija da svoje aplikacije objave u njegovoj prodavnici
Sredinom prošlog meseca, vest da je Google opozvao Huaweijevu Android licencu uzdrmala je tehnološku zajednicu ali i obične korisnike. Od tada smo videli dobavljače hardvera, dizajnere čipova, organizacije za standardizaciju i druge kompanije koje se povlače iz poslova sa Huaweijem. Sve veći problemi prisilili...

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:13/06/2019 08:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Google upozorio da bi Huaweijev operativni sistem mogao da bude podložan hakerskim napadima
Zbog zabrane američke vlade koja sprečava američke kompanije da sarađuju sa Huaweijem, kineska kompanija trenutno razvija sopstveni operativni sistem koji treba da zameni Android i Windows. Iako Huawei nema mnogo izbora, s obzirom da kompaniji više nije dozvoljeno da koristi Android, Google sada upozorava da bi novi operativni sistem kineske kompanije mogao na kraju uticati na nacionalnu sigurnost.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:10/06/2019 08:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Procurele prve slike Huaweijevog operativnog sistema Ark OS
Zabrana koju je potpisao američki predsednik Donald Tramp prošlog meseca sprečava Huawei da sarađuje sa američkim kompanijama, a to znači da kineski tehnološki gigant više ne može koristiti proizvode poput Androida i Windowsa na svojim uređajima. Budući da Huawei treba da preživi bez ova dva operativna sistema,...

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:05/06/2019 12:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Huawei registrovao ime svoje zamene za Android, kompanija ima i zamenu za Play prodavnicu
Već znamo da Huawei radi na razvoju svog operativnog sistema, koji će biti alternativa Windowsu i Androidu, a sada konačno znamo i zvanično ime za ovaj operativni sistem. Naime, Huawei je podneo zahtev Kancelariji Evropske unije za intelektualnu svojinu (EUIPO) koji je otkrio da kompanija razmatra tri različita naziva za svoj operativni sistem - Huawei Ark OS, Huawei Ark i Ark OS.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:30/05/2019 01:30 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Facebook će vam olakšati da prijavite grešku na sajtu, potrebno je samo da protresete telefon
Facebook želi da pojednostavi i olakša korisnicima prijavljivanje grešaka na sajtu društvene mreže. Zahvaljujući novoj funkciji, kada naiđete na grešku, možete jednostavno protresti telefon i tako prijaviti grešku preko iskačućeg menija koji će se pojaviti na ekranu. Metoda "protresi za prijavu" je ranije bila dostupna kao opcija koja se mogla aktivirati u iOS a uskoro će biti podrazumevana postavka i za iOS i za Android.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:29/05/2019 01:00 AM Izvor:informacija.rs

Android vest Huaweijev operativni sistem zove se Hongmeng
Huawei je nedavno registrovao zaštitni znak svog operativnog sistema koji bi trebalo da zameni Android i Windows na uređajima koje proizvodi kompanija. Operativni sistem nazvan Hongmeng se pojavio u dokumentima Kancelarije za žigove kineske Nacionalne uprave za intelektualnu svojinu ranije ovog meseca, čime je potvrđeno da Huawei radi punom parom kako bi bio spreman za objavljivanje novog operativnog sistema.

Pročitaj nastavak ove vesti

Objavljeno:28/05/2019 09:00 AM Izvor:informacija.rs